Back to All Events

Yogabakkalı Pastoral Vadi Eko-Yoga Festivali'nde!

Yolu yoga ile kesişmiş çoğu kişinin geçtiği ekolojik köy Pastoral Vadi’de bu sene yepyeni bir festival yeşeriyor. 15-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Eko-Yoga Festivali’nde ben de bir Şifalı Nefes ve Yoga Terapi Atölyesi düzenliyorum. Yolunuz düşerse tüm festivale ya da bir günlük katılıma o da olmadı okaliptüs ağaçlarının havasını koklamaya bekleniyorsunuz.

Nefesin Derinliklerine Dalmak

Hilal Bakkaloğlu ile Şifalı Nefes ve Yoga Terapi Atölyesi - 75 Dakika

18 Haziran Salı

Yoga terapi hali hazırda beden ve zihin sağlığına büyük katkısı olan Hatha Yoga’nın bu özelliğini ibrikten geçirip damıtarak odağa şifayı koyan, bütün üstünde çalışmaya devam ederken belli bölge ya da konulara eğilen bir yoga uygulaması türüdür. Klasik yoga pozlarının sade uyarlama ve varyasyonları ile tekrara dayanır.

Nefes ve hareket tandem çalışır. Yogada asana dediğimiz pozlar nefesin derinleşmesini sağlarken nefesin asana ile senkronize akması ise hareketi derinleştirir. Hareket nefes için, nefes hareket için alan açar karşılıklı. Bu sayede beden yapı ve sistemi içinde olduğu kadar zihin örüntüsünde de en derine yumuşak bir tavır ve hassasiyetle ulaşmak mümkün olur.

Bu atölyede nefesin şifalı gücünü ortaya çıkarmak için önce yoga terapi tekniği ile bedenin merkez ve hizasını bulması için asana ve hareket olacak. Pozlara ise nefes uyarlamaları eşlik ederken beden ve zihin derin ve yoğun bir nefes çalışması ve meditasyona hazır hale gelecek. Doğanın kalbinde, Pastoral Vadi’nin huzur ve sükuneti içinde daha da etkili olacak bu çalışmayı kaçırmamanızı öneririz. Çok iyi gelecek.

Earlier Event: April 11
Şifalı Bahar Yoga Kampı Kapadokya
Later Event: October 19
Yoga 8 Yoga Terapi Uzmanlık Programı